Buitenlandse Inspiratiereizen

Het leernetwerk van Pijnenburg Techniek Scouting en Ambaum BrandMakers organiseert jaarlijks inspiratiereizen naar beurzen, evenementen en bedrijven om kennis, ervaringen en inspiratie te delen en netwerken te verbreden en versterken. In 2021 zijn we met 3 groepen onderwijsprofessionals uit NL en Vlaanderen naar de World Expo in Dubai geweest, zie hieronder de compilatiefilm Verkenners Word Expo. In het schooljaar 2022-23 organiseerde we inspiratiereizen naar Vlaanderen en Estland – nummer 1 PISA ranglijst. Voor het schooljaar 2023-2024 zijn 2 inspiratiereizen naar Estland gepland en intervisie 2 daagse naar Vlaanderen. Ook gaan we ons voorbereiden op de World Expo in Japan 2025.

3e Estlandreis februari (volgeboekt)
4e Estlandreis 6 t/m 9 oktober 2024  
Aanmelden 4e Estland inspiratiereis  info@ambaum.nl  

World Expo – De uitdaging van morgen begint vandaag! 

De leerlingen van vandaag zijn de vakprofessionals van morgen. Willen we jongeren opleiden dan zullen we daar met het techniekonderwijs tijdig op moeten anticiperen. 

Om onderwijsprofessionals te laten ervaren hoe landen internationaal naar het onderwijs en arbeidsmarkt van morgen kijken, daagde we techniekscholen uit Nederland en België uit om mee te gaan naar de World Expo in Dubai 2021. De verkenners kregen de ‘opdracht’ om de ervaringen van de world expo te vertalen naar hun onderwijs van vandaag. 

De verkenners presenteerden hun ideeën tijdens de vijfde internationale conferentie Techniek & Technologie op 16 juni 2022 in Eindhoven. 

In juni 2025 organiseren wij weer een inspiratiereis naar de volgende World Expo in Japan, interesse Maurice Ambaum  info@ambaum.nl