Buitenlandse Inspiratiereizen


Procuratio het leernetwerk van Pijnenburg Techniek Scouting en Ambaum BrandMakers organiseert jaarlijks inspiratiereizen naar beurzen, evenementen en bedrijven om kennis, ervaringen en inspiratie te delen en netwerken te verbreden en versterken. In 2021 zijn we met 3 groepen onderwijsprofessionals uit NL en Vlaanderen naar de World Expo in Dubai geweest, zie hieronder de compilatiefilm Verkenners Word Expo. In het schooljaar 2022-23 organiseerde we weer inspiratiereizen naar Vlaanderen en Estland – nummer 1 PISA ranglijst. Voor het schooljaar 2023-2024 staat de 3e inspiratiereis naar Estland gepland en 4 keer intervisie 2 daagse naar Vlaanderen en gaan we ons voorbereiden op de World Expo in Japan 2025.

Wilt u de brochure van de 3e Estlandreis 4 t/m 7 februari ontvangen? Stuur dan een mail naar secretariaat@pijnenburgpts.nl 

De uitdaging van morgen begint vandaag! 

De leerlingen van vandaag zijn de vakprofessionals van morgen die vorm en inhoud moeten geven aan de uitdaging voor de toekomst: de energietransitie in een circulaire economie. Willen we jongeren opleiden dan zullen we daar met het techniekonderwijs tijdig op moeten anticiperen. 

Om onderwijsprofessionals te laten ervaren hoe landen internationaal naar de circulaire economie kijken, daagde we techniekscholen uit Nederland en België uit om mee te gaan naar de World Expo in Dubai. De verkenners kregen de ‘opdracht’ om de presentaties/verhalen van landen met betrekking tot de circulaire economie te vertalen naar het techniekonderwijs en de benodigde skills van leerlingen om aansluiting te houden met het bedrijfsleven.

De verkenners presenteerden hun ideeën tijdens de vijfde internationale conferentie Techniek & Technologie op 16 juni 2022 in Eindhoven. 

In juni 2025 organiseren wij weer een inspiratiereis naar de volgende World Expo in Japan, info@ambaum.nl