Buitenlandse Inspiratiereizen

Kijken over de grenzen van Techniek en Technologie, kijken over je eigen grenzen voor toekomstbestendig TECHNIEKONDERWIJS. Pijnenburg Techniek Scouting en Ambaum BrandMakers organiseren jaarlijks studie- en inspiratiereizen naar beurzen, evenementen en bedrijven om kennis, ervaringen en inspiratie te delen en netwerken te verbreden. In 2021 zijn we met 4 groepen onderwijsprofessionals uit NL en Vlaanderen naar de World Expo in Dubai geweest, zie hieronder de compilatiefilm Verkenners Word Expo. In de afgelopen schooljaren organiseerde we inspiratiereizen naar Vlaanderen en Estland – nummer 1 PISA ranglijst. In juni 2025 gaan we naar de World Expo in Japan-Osaka waar 190 landen de toekomstige trends en ontwikkelingen presenteren.

4e Estlandreis 6 t/m 9 oktober 2024
Aanmelden 4e Estland inspiratiereis  info@ambaum.nl  

World Expo – 2025  De uitdaging van morgen begint vandaag! 

De leerlingen van vandaag zijn de vakprofessionals van morgen. Willen we jongeren toekomstbestendig en wendbaar opleiden dan zullen we daar met het techniekonderwijs tijdig op moeten anticiperen. 

Om onderwijsprofessionals te laten ervaren hoe landen internationaal naar het onderwijs en arbeidsmarkt van morgen kijken, dagen wij techniekscholen uit Nederland en België uit om mee te gaan naar de World Expo in Japan. De onderwijsprofessionals krijgen dan de  ‘opdracht’ om de ervaringen van de world expo te vertalen naar hun onderwijs van vandaag. 

Interesse info Maurice Ambaum  info@ambaum.nl